top of page

Dalmatian Dance Trophy 2023




25. i 26.11.2023. održano je međunarodno natjecanje u Splitu pod nazivom Dalmatian Dance Trophy. Natjecanje je održano pod organizacijom Plesnog kluba Lambada i to osmu godinu za redom. Namjenjeno je svim stilovima. Odaziv na natjecanje bio je jak i nadmašio je broj prijavljenih natjecatelja i klubova prošlogodišnji festival. Sudjelovali su klubovi i suci iz Hrvatske Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.



Dalmatian Dance Trophy je jedna od plesnih manifestacija koja se održava u Hrvatskoj na području Splitsko-dalmatinske županije pod nazivom Dalmatin Dance Festivals. Organizatori Dalmatian Dance Festivals natjecanja su Jure Leskur i Ivana Žanetić Leskur (Plesni klub Lambada), veliki zaljubljenici u ples i plesna natjecanja, polufinalisti svijeta u WDSF Professional Division showdance latin disciplini.


Ideja organizacije ove manifestacije natjecateljskog i revijalnog karaktera nastala je zbog velike ljubavi prema plesu i želji da se na području Splita i okolice razvije međunarodno natjecanje koje će okupiti sve plesne stilove iz što više klubova na području Hrvatske i inozemstva. Razmjena plesnih iskustava, koreografija, znanja, plesnog umijeća te odlična atmosfera razlog su velike posjećenosti ove manifestacije.


Kao i prethodnih godina pozitivna atmosfera vladala je od početka do kraja natjecanja. Podržavajuća publika imala je priliku vidjeti velike talente svih uzrasta i plesnih disciplina. Natjecatelji svih plesnih klubova bili su izvrsni i potrudili su se otplesati najbolje .Tijekom cijela dva dana na natjecanju suci su birali natjecatelje koji će ponoviti svoj nastup u večernjem dijelu programa pod nazivom Gala Dance Night i natjecati se za novčane nagrade u ukupnom iznosu od 2500€.


Uz Gala Dance Night za Juniore i Seniore (solo, duo/trio, grupe, formacije i produkcije), organizirana je i Gala Kids Dance Night za djecu (grupe, formacije i produkcije). Klub s najviše osvojenih pehara u grupama, formacijama i produkcijama (u najvećoj konkurenciji) te plasmanom u Gala Dance Night osvojio je Plesni klub Virus iz Bosne i Hercegovine te je proglašen najboljim klubom Dalmatian Dance Trophy natjecanja. Čestitamo voditeljima te plesačicama i plesačima Plesnog kluba Virus. Osim što su osvojili trofej, Plesni klub Virus je upisan kao pobjednik na glavni trofej natjecanja, Dalmatian Dance Trophy, na kojemu su upisani svi pobjednici proteklih godina.


„Sveukupnim pobjednikom festivala je plesni klub Virus! Kući smo se vratili sa mnogo pehara i novčanih nagrada. Hvala Organizatoru Jure Leskur i njegovoj divnoj supruzi Ivana Žanetić Leskur , kao i cijelom timu festivala. Treći put smo učesnici i uvijek nam bude lijepo kod njih u divnom Splitu. Svakome bih poželjela da bude dio ovog takmičenja jer ima se sta vidjeti i doživjeti. Spomenut ću da sam i sudila neke kategorije i vidjela mnogo dobre djece. Vidimo se sljedeće godine sa novim točkama .“ kaže Dijana Jajčević, voditeljica plesnog kluba Virus iz Bihaća.


„Hvala Vam na divnom gostoprimstvu. Zaista ste divni. Prelijepa atmosfera i fantastična organizacija.“ Kaže Vanja Ćupić Radulović, voditeljica plesnog kluba Play iz Budve.


Pobjednici Gala večeri:

Gala kids dance night solo/duo/trio:

1. Mjesto: Murtić Mia (plesni klub Virus- Bihač)

2. Mjesto: Stojanović Maša (plesni klub Beauty – Podgorica)

3. Mjesto : Kostic Stasa ( sportsko plesni klub Royal- Nikšić)


Gala Kids Dance Night grupe/formacije/produkcije:

1. Mjesto: plesni klub Beauty- Podgorica (the moon)

2. Mjesto: sportsko plesni klub Royal- Nikšić (Restlessness)

3. Mjesto: Clique Split (Freaky Girls)


Gala Dance Night juniori i seniori solo/duo/trio:

1. Mjesto: Virus- Proljeće (plesni klub Virus- Bihač)

2. Mjesto: Ivona Murk ( plesni klub Virus- Bihač)

3. Mjesto: Boom boom (plesni studio City Jazz- Banja Luka)


Gala Dance Night juniori i seniori grupa/formacija/produkcija:

1. Mjesto: Virus- Bihać ( Who is Alpha)

2. Mjesto: plesni studio City Jazz- Banja Luka ( Noćna mora)

3. Mjesto: Virus – Bihać ( Stand up)


Zahvaljujemo sucima, voditeljima klubova i gledateljima koji podržavaju natjecatelje i koji nose veliku ljubav prema plesu kao i mi.

Sljedeća natjecanja u organizaciji Plesnog kluba Lambada

9.12.2023. Dalmatian Dancesport Christmas Challenge (bodovni turnir u latinsko američkim i standardnim plesovima te finale Kupa RH za sportske plesne parove)

16. i 17.03.2024. Dalmatian DanceSport Challenge (bodovni turnir i Prvenstvo RH u latinsko - američkim plesovima za pojedince, parove i timove)

27. i 28.04.2024. Dalmatian Dance Cup - međunarodno natjecanje otvoreno za sve plesne stilove

16. i 17.11. Dalmatian Dance Trophy


Više o natjecanjima možete pročitati na web stranici Plesnog kluba Lambada.




88 views0 comments
bottom of page