top of page

PRO AM natjecanje - Hungarian Open 2021


21.8. održalo se PRO AM međunarodno natjecanje u Budimpešti. Jure Leskur i Dubravka Jadranić predstavljali su Hrvatsku. U PRO AM natjecanjima Profesionalni plesač (PRO) sudjeluje u plesnim natjecanjima s osobom koja se nikada nije profesionalno natjecala - Amater (AM). PRO AM je vrlo popularan sustav natjecanja u kojem sudjeluju brojne plesne škole širom svijeta. Više o PRO AM natjecanju može pročitati klikom OVDJE.


Budimpešta, glavni i najmnogoljudniji grad Mađarske, je poznata turistička destinacija koja ima bogatu povijest. U petak, 20.8. Dubravka i Jure su došli u Budimpeštu kako bi se mogli odmoriti i pripremiti za natjecanje. Na taj dan se obilježava Dan državnosti, a naziva se i Danom kralja svetog Stjepana, koji je utemeljitelj Mađarske države. U 21:00 sat se održao spektakularni vatromet u trajanju od 35 minuta.


Natjecanje se održavalo u svečanoj dvorani poznatog hotela Corinthia. Natjecanje su sudili suci iz pet država: Austrije, Italije, Hrvatske, Slovačke i Poljske. Dubravka i Jure natjecali su se u kategoriji International 5 dances standard - gold level (5 standardnih plesova) i osvojili su 1. mjesto. Čestitamo našoj Dubravki na lijepo otplesanom natjecanju i želimo puno sreće i plesa u budućnosti!



256 views0 comments
bottom of page