top of page

Dalmatian DanceSport Christmas Challenge 9.12.2023.




U subotu, 9.12.2023. godine u Splitu se održavao bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima pod nazivom Dalmatian DanceSport Christmas Challenge i finale HSPS KUP-a Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima za sportske plesne parove .

Na natjecanju su sudjelovali pojedinci i parovi plesnog kluba Lambada.

Atmosfera je bila odlična, a naši predani plesači su bili jako uzbuđeni što će plesati i pokazati napredak u svom gradu.


Članovi plesnog kluba Lambada osvojili su 19 prvih mjesta, 10 drugih mjesta i 5 trećih mjesta.


Naši Toni Jonjić i Antea Mihanović pobjednici su finala HSPS KUP-a Republike Hrvatske u standardnim i latinsko- američkim plesovima za sportske plesne parove u basic programu.


„Velika nam je čast bila sudjelovati a onda još i pobjediti na prvom kupu Republike Hrvatske. Veliki je motiv za plesaće koji se aktivno natjeću ovakav oblik natjecanja. Atmosfera je bila odlična i jedan pehar je doma, a dogodine nadam se još jedan.“, kaže Toni Jonjić.


„Jako mi je drago što smo nakon duže pauze se napokon vratili na plesni podij i to baš u našem Splitu i na finale KUP-a Republike Hrvatske. Sada kad smo ponovno osjetili uzbuđenje natjecanja dobili smo dodatnu motivaciju i jedva čekamo se pripremati i sudjelovati na budućim natjecanjima.“, kaže Antea Mihanović


Iva Dajak osvojila je 1. mjesto u latinsko-američkim plesovima u starosnoj  kategoriji odrasli solo.


„Jako sam sretna jer se natjecanje održalo u Splitu nakon svih putovanja ovu godinu. Bili smo kod kuće pa je sve bilo jednostavnije. Došla me gledati i obitelj pa je sve to bilo puno ljepše. Organizacija natjecanja mi je bila super, program nije kasnio i super je što se Kup održao u Splitu pa sam imala priliku i to pogledati.“ , kaže Iva Dajak.


Anđela Granić osovojila je 1. mjesto u standardnim i latinsko-američkim plesovima u starosnoj kategoriji starija mladež solo.


„Nakon svih putovanja napokon se održalo natjecanje u Splitu. Kao i uvijek, sve je prošlo izvrsno pa tako i rezultati. Jako sam zadovoljna svojim postignućima i osvojenim mjestima. Najdraži dio mi je bio taj što se natjecanje održavalo u gradu gdje živim pa je spremanje u potpunosti bilo bez nervoze i žurbe.“,kaže Anđela Granić.



Sretni smo i ponosni na rezultate i napredak naših plesača. Slijedi nam posljednje natjecanje za 2023. godinu u Ljubljani o kojem ćete moći pročitati više uskoro na web stranici Plesnog kluba Lambada!








bottom of page